Ledig tjänst - Medieplanerare - Marketsolutions
Vill du att vi ska berätta mer? Vi kontaktar dig gärna!

Ledig tjänst – Medieplanerare

Vill du ta nästa steg i din karriär eller är du färdig med din utbildning inom digital marknadsföring och redo för nya möjligheter? Vi på Market Solutions söker nu ytterligare en digital marknadsförare som vill hänga med på vår resa till att skapa grymma mediestrategier och lönsamma investeringar.

Om vårt bolag

Vårt mål sedan starten av bolaget 2012 har varit att förändra hur små och medelstora medieköpare investerar i marknadsföring. Utmaningarna som de flesta företagen står för handlar ofta om var, när och hur budgeten för marknadsföring ska investeras och hur man tydligt kan se resultatet av de investeringar som genomförts. Som oberoende mediebyrå hjälper vi våra kunder att ta fram tydliga mediestrategier och riktlinjer som skapar maximal lönsamhet. Vi fokuserar på att bygga strategier som innehåller de kanaler och medier som träffar våra kunders målgrupper till en låg kostnad och stor effekt. Vi tar även helhetsansvaret för att strategin utförs enligt plan och att varje investering optimeras på rätt sätt samt att våra kunder får en rapportering till sig som är enkel och överskådlig.

Om tjänsten

Vi fortsätter att expandera och kommer nu tillsätta en till medieplanerare i ett av våra projektteam. För att passa väl in i tjänsten behöver du som person vara strukturerad, analytisk och tycka om att arbeta i ett högt tempo. Som medieplanerare kommer du ingå i ett projektteam där du arbetar nära teamets projektledare. I din roll kommer fokus vara att bygga strategier och medieplaner som uppnår våra kunders målsättningar. Du kommer ansvara för en stor del av genomförandet av strategin där förhandling, medieköp, optimering och rapportering är en stor del av din vardag.

Du kommer bland annat:

 • I samarbete med projektledaren arbeta fram medieplaner för teamets kunder
 • Planera och genomföra förhandlingar och medieköp hos mediebolag
 • Analysera data och statistik för att optimera kunders investeringar
 • Följa upp och rapportera resultat internt och till kunder
 • Stämma av fakturor och orderbekräftelser för genomförda investeringar
 • Arbeta fram pitcher tillsammans med säljavdelningen
 • Löpande vara delaktig i företagets produktutveckling
 • Dagligen arbeta i verktyg som Google Analytics, Google Adwords, Facebook Ads manager, verktyg för programmatiska köp, och många andra 

Dig vi söker

Vi är ett entreprenörsdrivet företag som drivs av att skapa grymma resultat för våra kunder. Vi gör alltid vårt bästa för att våga lite mer, testa mer och pusha oss det där extra för att ta nästa steg. Vi arbetar hårt och ger oss in i varje projekt med största engagemang. Vi är också ett starkt team där vi kompletterar och hjälper varandra att utvecklas och bli bättre. På vägen har vi dessutom väldigt roligt!

Kulturen är inget som sitter i väggarna, kulturen sitter i människorna. För oss är det viktigt att du som person gillar att ta dig an utmaningar och tycker om att engagera dig fullt ut. Du kommer arbeta nära dina kollegor, kunder och partners vilket gör att det är viktigt med en positiv social energi. Problem ser du som utmaningar där du istället fokuserar på lösningar. Du har en god analytisk förmåga och gillar att arbeta strukturerat. Du brinner för digital marknadsföring och tycker gärna om att dra dina slutsatser och analyser från data och statistik.

Väl meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet som medieplanerare samt kunskaper inom de mest välkända digitala verktygen, detta är dock inget krav. Relevant utbildning inom marknadsföring är även det väl meriterande men inte heller ett krav. Vi kommer löpande under anställningen arbeta med interna utbildningar för att bygga rätt kunskaper för tjänsten.

Viktigt om dig:

 • Du brinner för digital marknadsföring
 • Du arbetar med stort engagemang och ser det som självklart att alltid göra ditt bästa
 • Problem ser du gärna som utmaningar och du tycker om att fokusera på lösningar
 • Du drivs av att proaktivt arbeta med eget ansvar
 • Du arbetar gärna i en mindre organisation där ditt arbete får uppmärksamhet
 • Du vill fortsätta arbeta med din utveckling inom marknadsföring
 • Det är väl meriterande om du tidigare arbetat som marknadsförare, marknadsassistent eller medieplanerare och/eller har relevant utbildning
 • Det är väl meriterande om du besitter kunskaper i de vanligaste digitala verktygen som exempelvis Google analytics, Google Adwords, Facebook Ads manager etc. 

Ansökan

Tjänsten kommer tillsättas omgående och ansökan skickas till rekrytering@marketsolutions.se.
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta: Andreas Sandgren 0723-000900