Läs mer nedan

Db

Db grundades 2009 av bland andra den svenska skidåkaren och influencern Jon Olsson. Då under namnet Douchebags.

Visionen var att underlätta resande, äventyrande och upptäckandet av världen. Inledningsvis genom innovativa och smartare skidväskor än vad som då fanns på marknaden. Idag fortsätter bolaget att utveckla och pusha innovationer inom väskbranschen och erbjuder ett brett sortiment med allt från resväskor till väskor för surfbrädor.

Uppdraget

Vår brief gick ut på att genomföra en ”disruptive” kampanj, riktad till Dbs kärnmålgrupp i Stockholm. Med den briefen i åtanke satte vi i gång med strategiarbete inom det vi kallar Market Reach – med fokus på marknadsföringsåtgärder som garanterar att våra kunder når ut och ökar sin varumärkeskännedom genom räckvidd.

Kampanjen syftade till att bygga kännedom om varumärket genom att återlansera företagets Ramverk Pro-resväskor. Dessa väskor är speciellt framtagna för att nå Db:s kärnmålgrupp. Det vill säga personer som älskar att upptäcka nya platser, ge sig ut på äventyr och troligen även arbetar inom kreativa yrken så som reklam, foto, musik eller liknande där frekvent resande är en del av vardagen.

Strategin

Vår strategi lade extra krut på sommaren – en period då många personer i målgruppen är ute och reser. Mediemixen innehöll bland annat en stor, strategisk placerad utomhusbanner vid Odenplan samt videomaterial på Arlanda Expresstågen och vid perrongerna.

Vid perrongerna anpassade vi dessutom videomaterialet beroende på i vilken riktning målgruppen reste för att kunna spetsa budskapet ytterligare. De analoga medieköpen kompletterades av digitala nedslag i bland annat Sociala medier och utvalda webbplatser.

Resultatet

Db själva summerar kampanjen som lyckosam där mätbara KPI:er visar en fin försäljningstillväxt jämfört med föregående år. Kampanjen har dessutom markant ökat trafiken till hemsidan. Arbetet framåt fortsätter med att öka varumärkeskännedomen på bland annat den svenska marknaden, något som ses som en nyckel för att fortsätta bolagets tillväxt.

Vepa Odenplan resväska
Market solutions swirl

Boka ett möte med oss

Vill du veta mer om hur vi hjälper andra företag och skulle kunna hjälpa just ditt företag? Hör gärna av dig så berättar vi mer!

    Skyddas av Google reCaptcha

    Tack! Vi hör av oss till dig inom kort.

    Tack!

    Vi hör av oss till dig inom kort.